Colofon

De website is opgemaakt door Architectuurwijzer, in opdracht van intercommunale Veneco, gemeente Wachtebeke en provincie Oost-Vlaanderen.

Aan deze website werkten Peggy Totté als projectleider en Brent Vanheyst als projectmedewerker van Architectuurwijzer. Voor het onderzoek rond alle getoonde projecten konden wij rekenen op de bereidwillige toelichting van de betrokken initiatiefnemers, eigenaars, architecten, bewoners en/of gemeentebesturen. Veneco, Wachtebeke en Oost-Vlaanderen hebben meegewerkt aan de selectie van de projecten. Foto’s op het terrein zijn genomen door Peggy Totté, de basistekeningen gemaakt door Brent Vanheyst. Voor meer duidelijkheid bij de plannen mochten wij ook gebruik maken van enkele mooie tekeningen van de architecten.

Architectuurwijzer (AW) is een kritisch onafhankelijke architectuurcultuurorganisatie die wil bijdragen aan kwalitatieve architectuur en innovatieve wooncultuur in Vlaanderen. We gaan op zoek naar inspirerende praktijkvoorbeelden in binnen- en buitenland. We reflecteren over de randvoorwaarden om tot een kwalitatief project te komen: een goede opdrachtgever, een kwalitatieve procedure tot aanstelling van de architecten, kwaliteitsbemiddeling over het ontwerp met de overheid, een jong of ervaren gedreven architectenteam, … Binnen deze aanpak komen diverse aspecten van het bouwen, het ontwikkelen en het wonen aan bod: erfgoed, infrastructuur, coöperatief wonen, sociaal wonen, …

Om de reflectie toegankelijk te maken en te voeden, gaat AW op geregelde tijdstippen in dialoog met de praktijk, het beleid, het academische veld en het bredere publiek. Expo’s, lezingen, terreinbezoeken, rondleidingen vormen onze gesmaakte momenten van kennisdeling. Onze nieuwe inzichten worden verspreid via onze website Architectuurwijzer, projectwebsites (www.housingaparttogether.be, www.cooperatiefwonen.be, www.innovatiefwonen.be, ccha.architectuurwijzer.be), sociale media (Facebook, Instagram en LinkedIn), Vimeo en Flickr en diverse artikelen in de pers en vaktijdschriften.

Architectuurwijzer kan rekenen op de structurele steun van Vlaanderen, Genk, C-mine, Z33, CCHA, UHasselt, Hasselt, Knokke-Heist, Wachtebeke, Veneco, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen, Cera, cpe, Tarkett, Vandersanden Group, Cedral, Equitone, Steven Massart Fotografie en Architectura.